MultiAdapt®

Predstavitev

MultiAdapt, dogoteka, blogoteka

MultiAdapt® je večfaktorski prehranski dodatek, koristen za spodbujanje naravnega imunskega sistema, za optimizacijo metabolizma in okrevanja mišic.


Indikacije
  • prehranski dodatek k dnevnemu obroku hrane, koristen tudi za ohranjanje kože in dlake v optimalnem stanju
  • za ohranitev idealnega mišičnega tona pri delovnih psih
  • za zadovoljitev prehranskih potreb mladičev v fazi rasti, brejih, doječih ter starejših psov in mačk
  • v post-operativnih obdobjih
  • pri okrevanju po izčrpavajočih boleznih zaradi stimulacije imunske obrambe, zahvaljujoč njegovim specifičnim sestavinam
  • kot pomoč pri zdravljenju z antibiotiki


Cena: 24,77 €vključno z 9,5% DDV
Cena: 22,62 € brez DDV

nakup Več o produktu

Sestava

Karakterizacijske sestavine na 1 tableto po 1 gram
Vitamin A (RETINOL ACETAT) 500'000ui/g 0,476 mg
Vitamin D3 (E671) 100'000 ui/g 0,0005 mg
Vitamin E 50% ACETAT 1,6 mg
Vitamin B1 (tiamin HCl) 6 mg
Vitamin B2 (riboflavin) 5 mg
Vitamin B6 2 mg
Vitamin B12 0,01% 20 mg
Vitamin K3 1 mg
Biotin 0,5 mg
Vitamin C 6 mg
Niacinamid 2,6 mg
Kalcij D-pantotenat 6 mg
Holin klorid 50 mg
Železov kelat aminokisline glicin 8,28 mg
Cinkov oksid 5,456 mg
L-selenometionin 0,02 mg
Kalijev jodid 0,01 mg
L-karnitin 20 mg
Spirulina alga 40 mg
Ameriški slamnik E.S. 0,1% 10 mg
Navadni šipek E.S 10% 10 mg
Astragalo E.S. 16% 10 mg
L-glicin 60 mg


Več o produktu

Aktivne sestavine

  • Vitamin A - lipo topen vitamin (retinol), ki ima pomembno vlogo pri vidu, rasti kosti in vzdrževanju normalnega delovanja imunskega sistema.
  • Vitamin D3 - - lipo topen vitamin (holekalciferol) z antirahitičnim delovanjem. Vitamin D igra svojo vlogo pri regulacijskem mehanizmu homeostaze kalcija, pomemben je za razvoj skeleta in mineralizacijo kosti.
  • Vitamin E - lipo topen vitamin (α-tokoferol) z antioksidativno aktivnostjo
  • Vitamini skupine B (B1 B2 B6 B12) - - razred vitaminov, topnih v vodi (tiamin, riboflavin itd.), ki delujejo kot tonik, zagotavljajo energijo za nevro-vegetacijski sistem in vzdržujejo mišični ton. Imajo tudi antioksidativne učinke in podpirajo imunski sistem
  • Vitamin C - vodotopni vitamin (askorbinska kislina) z močno antioksidativno aktivnostjo. Vitamin C ima sposobnost zaščite plazemskih lipidov, DNA in proteinov pred različnimi oksidativnimi poškodbami. Lahko je koristen tudi kot imunostimolant, saj izboljša obrambo telesa
  • Niacinamid (vitamin PP) - vitamin, ki zavira oksidacijo beljakovin in lipidov z zmanjšanjem proizvodnje prostih radikalov
  • Biotin in kalcij D-pantotenat - - vodotopni vitamini (Vit.H in Vit.B5, Panthenol) pomembni v energetskem presnovi in sintezi maščobnih kislin. Zato imajo funkcijo podpiranja živčnega sistema, rasti in razvoja
  • Železov sulfat heptahidrat - železo je eden najpomembnejših elementov v sledovih. Spodbuja nastanek rdečih krvnih celic, ki zagotavljajo pravilno oksigenacijo vseh tkiv. Spodbuja funkcijo jeter, ima tudi vlogo pri odpornosti proti boleznim in je bistvenega pomena za učinkovito vzdrževanje imunskega sistema
  • L-karnitin - - esencialna aminokislina za transport maščobnih kislin skozi membrane, zato opravlja svojo funkcijo kot vektor za energijo
  • Spirulina (Spirulina maxima) SUHI IZVLEČEK - Bogata z osnovnimi minerali, spirulina alga spada med alkalna živila, ki pomaga pri obnavljanju kislinsko-baznih ravnotežij tkiv. Poleg tega je bogata z rastlinskimi beljakovinami (kot so biliproteini, tisti iz skupin A in B, betakaroten, vit. D, vit. K in vit. E) zelo koristnimi za živčni sistem, imunski sistem in kot antioksidant. +Ehinacea (rastlina, prašek) - Ehinacea (Echinacea purpurea) poznana po svojih imunostimulantnih in anitviralnih lastnostih, je koristna za spodbujanje imunske obrambe. Ima sposobnost aktiviranja fagocitnega delovanja limfocitov in krepitve specifičnega imunskega sistema. Vsebuje tudi flavonoide (kot so lutein, kaempferol, kvercetin, apigenin); derivati kofeinske kisline (ehinakosid, klorogenska kislina), cikorična kislina, polieni, alkil amidi in eterična olja. Zlasti ehinakozid izvaja antibiotično in bakteriostatično delovanje, ki zavira replikacijo težko nadzorovanih bakterij; medtem ko ehinacein daje rastlini protivnetne lastnosti z delovanjem podobnem kortizonu.
  • Rosa Canina (prašek) - gemo derivat iz popokov ima imunomodulatorne lastnosti, torej uravnava imunski odziv organizma. Majhni sadeži (jagode) veljajo za "naravne vire" vitamina C in zato lahko prispevajo k krepitvi naravne obrambe telesa
  • Astragalus membranaceus L. (korenina, suhi izvleček) - Astragalus (Astragalus membranaceus) je znan po svojih imunostimulantnih, adaptogenih in detoksikacijskih lastnostih, koristen je za podporo imunskemu sistemu. Korenine astragalusa vsebujejo triterpenske saponine, flavonoide, rocinske amine in polisaharide. Zlasti polisaharidi stimulirajo imunski sistem s krepitvijo naravnih mehanizmov obrambe organizma. Vsebnost saponinov, ki je prisotna v fitokompleksu, daje rastlini lastnosti zaščite jeter, ker njen vnos ščiti jetra pred poškodbami, ki jih povzročajo kemikalije ali strupene snovi
  • L-glicin - glicin derivat in holin metabolit, dimetilglicin (DMG) ima funkcijo stimuliranja imunskega sistema, uporablja se tudi kot terapija za odpravljanje pomanjkanja pozornosti
  • Sulfatni manganov monohidrat in sulfatni bakrov pentahidrat - komponente, ki zagotavljajo mangan in baker, bistvene elemente v sledovih, zlasti za pravilno delovanje možganov, rast kosti in podporo imunskemu sistemu.
  • Selen - Selen je bistven mineral, ki je uporaben kot antioksidant, saj se bori proti prostim radikalom in s tem preprečuje staranje in ohranja elastičnost tkiv


Več o produktu

Več o produktu

Presnovne in energetske potrebe

Presnova je skupek kemičnih in energijskih procesov, ki potekajo v živih organizmih, katerim je skupna katera koli vitalna funkcija: rast, vzdrževanje teže, ohranjanje telesnih oblik in struktur, razvoj specifičnih funkcionalnih dejavnosti in proizvodnja toplote in dela. Življenje živali je torej omogočeno s preoblikovanjem kemične energije, ki jo vsebujejo organska hranila: beljakovine, lipidi in ogljikovi hidrati.

Te kemične transformacije, ki se nenehno odvijajo v organizmu, so razdeljene v dve fazi:
1) ANABOLIZEM - ki ga zaznamujejo procesi asimilacije in sinteze, ki omogočajo nastanek novega materiala ali kopičenje novega rezervnega materiala v celicah.

2) KATABOLIZEM - ki ga zaznamujejo procesi cepitve in razgradnje, skozi katere se celične sestavine in rezervne snovi pretvorijo v manjše molekule, lažje asimilirajo in / ali izločajo.

V tej zadnji fazi se sprošča energija, ki se potem prevede v:

  • toplotno energijo, ki se manifestira v obliki telesne toplote;
  • mehansko energijo, ki se izraža v obliki mišičnega dela;
  • kemijsko energijo, za živalsko produkcijo (mleko, meso, maščobe);
  • električno energijo, ki se v zelo omejenih količinah izrazi v mišičnem delu in izločanju.

Celice neprestano porabljajo to energijo, kar pa bi se prenehalo, v kolikor se ne bi neprestano obnovljalo. To zagotavlja hranilna aktivnost, to je uporaba kemične energije, ki jo dobavljajo organske molekule, ki jih je mogoče izločiti iz okolja. Te molekule (ogljikovi hidrati, beljakovine, lipidi) so torej resnična biološka goriva: v živalskem organizmu se porušijo v prisotnosti kisika, do ogljikovega dioksida in vode. Ta proces, ki poteka skozi stotine vmesnih kemičnih reakcij, vključuje več energetskih transformacij in sintezo intraceličnih rezervnih snovi.

Te različne hranilne snovi zagotavljajo različne količine energije:

  • 1 gram ogljikovih hidratov razvije 4,1 kal.
  • 1 gram lipidov razvije 9,3 kal.
  • 1 gram beljakovin razvije 5,65 kal.

Samo del te energije uporabi ogranizem (žival), preostanek pa se izgubi z prebavnim delom.

Niz energetskih transformacij, ki se pojavljajo v različnih fazah presnove, je opredeljen kot energetski metabolizem. Pri živalih mora energija, ki jo preoblikuje organizem, ustrezati kemični energiji v hrani. Za izračun energetskega presnovka posameznika nadaljujemo z merjenjem energijske vrednosti hrane (v kalorijih) in količine toplote, ki jo proizvede žival, ko so različne oblike energije pretvorjene v toplotno energijo (ob upoštevanju dejstva, da je sistem zaprt, skupna količina energije ostane konstantna, kljub vsem preoblikovanjem, ki se lahko pojavijo). Vendar se ta parameter precej razlikuje glede na dejavnost, ki jo žival izvaja v določenem časovnem obdobju.

Zato moramo temeljiti na drugem parametru, ki je še pomembnejši od energetskega metabolizma, bazalnega metabolizma. Določitev metabolizma v standardnih pogojih, to je v pogojih posta, nepremičnosti, vodoravnega položaja telesa, mirnega okolja in udobne temperature. Na parameter, na katerega lahko vplivajo različni posamezni dejavniki, kot so: spol, starost, način življenja ali posamezna stanja (brejost in dojenje). Zaradi bistvene jasnosti je osnovna hitrost metabolizma izračun porabe energije, ki je potrebna za izvajanje vitalnih metabolnih funkcij (dihanje, cirkulacija, prebava), kar predstavlja približno 45/75 % celotnih porabljenih energentov na dan. Energetski metabolizem, na drugi strani, je energija, potrebna za izvajanje vseh naslednjih in / ali posledičnih funkcij bazalnega metabolizma (preoblikovanje hranil po prebavi, vzdrževanje mišičnega tona).

Ta zadnji metabolizem je tisti, na katerega lahko najbolj vplivamo z prehrano (uporaben je torej v primerih dopolnitve z ustreznimi dodatki); v resnici se metabolizem hitro povečuje pri prehodu iz stanja počitka v stanje aktivnosti; hkrati se energijska potreba po energiji poveča, kar je odvisno predvsem od mišične aktivnosti subjekta. Če torej poznamo vrednost skupnega energetskega metabolizma, lahko izračunamo količino hrane, ki jo je treba upoštevati, da bi zadovoljili energijske potrebe organizma.

Od tu naprej se rojeva opredelitev potreb, tj dnevne količine, ki jih je potrebno zaužiti z glavnimi hranili, da bi se obvladali tako izdatki bazalnega metabolizma kot energija, potrebni za različne fizične aktivnosti. Prehrana mora biti različna, tj vsa načela živil (proteini, vitamini, minerali, ogljikovi hidrati) morajo biti zastopana, tako da je vsota uvedenih kalorij enaka potrebam energije (ob upoštevanju, da imajo različna živila različne kalorije). Če so uvedene kalorije enake porabljenim kalorijam, je kalorično ravnotežje subjekta uravnoteženo; če so uvedene kalorije večje od porabljenih, telo nabira kalorije, tj. obratno, če so uvedene kalorije manjše od porabljenih, izgubi energijo, tj izgubi težo.

Jasno je, da ima vsak organizem lasten metabolizem, zaradi česar uporablja molekule, ki izhajajo iz prebave in degradacije asimiliranih živil. Včasih pa se zgodi, da hranjenje ne zadostuje za zagotavljanje vseh elementov, potrebnih za potrebe živali; zato koristni dodatki delujejo tako, da odpravijo te pomanjkljivosti. Nadomestitev je zato koristna v primeru:

  • prehranske pomanjkljivosti
  • posebnih pogojev, kot sta nosečnost in dojenje
  • stanja, ki potrebujejo izvajanje za izboljšanje učinkovitosti (na primer, ravni mišic, za povečanje imunskega sistema itd.)
  • stanja okrevanja v normalnih pogojih (na primer v obdobju pooperativnega okrevanja).

V tej čudoviti panorami je MultiAdapt® komplementarni prehranski dodatek in sicer je zasnovan kot večfaktorski prehranski dodatek, ki je koristen za spodbujanje naravne imunske zaščite, za optimizacijo metabolizma in za pomoč pri obnavljanju mišic. Oblikovan posebej za pse in mačke, ki potrebujejo uravnoteženo in učinkovito podporo za njihovo dobro počutje; sestava, ki vključuje različne sestavine, ki so uporabne individualno, še bolj učinkovite v sinergiji med seboj:


VITAMINI

Vitamini so bioregolatorji velikega pomena, saj skupaj s hormoni vodijo izvajanje vseh fizioloških procesov neposredno in posredno preko encimskih mehanizmov. Na podlagi topnosti so razvrščeni v maščobno topne (shranjene v jetrih, predstavljajo rezervo za organizem), ki se raztopijo v maščobah in v nepolarnih topilih ter v vodi topni (niso akumulirani v organizmu, zato je bistvenega pomena da se jih vsak dan uvedene telo skozi prehrano), ki se raztopijo v vodi in polarnih topilih. Vsi vitamini so odgovorni za specifične naloge in njihova pomanjkljivost lahko povzroči okvaro in / ali motnjo v telesu.


  • VITAMIN A – maščobno topen vitamin, prisoten v dveh oblikah: vitamin A1 ali retinol, ki je razširjen zlasti pri sesalcih in morskih ribah, vitamin A2, ki je pogost v sladkovodnih ribah. Proizvedeno iz karotena (oranžno-rumeni zelenjavni pigment), prisotno v vseh tkivih klorofila, v različnih semenih in sadju. Pretvorba provitamina v vitamin se pojavlja predvsem v črevesju (v majhnem delu tudi v jetrih in v mlečni žlezi). Vitamin A posega v vzdrževanje vizualne kapacitete, saj je sestavni del palic mrežastih palčk. Druga funkcija, ki jo opravlja ta vitamin, je ta, da je zaščitnik epitelija; Ta aktivnost je uporabna predvsem v tkivih izločanja sluznice prebavnega, dihalnega in urogenitalnega sistema, s čimer se ohranja in zavira nastajanje keratina (keratinizacija epitelija je degeneracijski proces, ki vodi do zmanjšanja celične prepustnosti in prehranskih izmenjav). Poleg tega ima ta vitamin pomembno vpliv na plodnost, ki deluje v sinergiji s progesteronom.
  • VITAMIN D3 – maščobno topen vitamin, ki spada v skupino steroidov; imenovan tudi holekalciferol, izvira iz ultravijoličnega sevanja iz predhodnega 7-dehidroholesterola. Ima temeljno vlogo pri normalnem procesu kalcifikacije kosti z intervencijo na črevesni ravni v korist absorpcije Ca ++ ionov. Čeprav se vitamin D pogosto imenuje aparat za določanje kalcija, je njegova biološka vloga zagotoviti absorpcijo kalcija in nadzirati urinarno eliminacijo fosforja.
  • VITAMIN E - l maščobno topen vitamin (α-tokoferol), ki je zelo razširjen v rastlinskem svetu, zlasti pri žitnih klicih in sorodnih oljih ter zelenih delih vseh rastlin. Ima temeljno vlogo fiziološkega antioksidanta v celici, ki ščiti vitamin A ter nasičene in nenasičene maščobne kisline pred možnimi pojavi. Poleg tega sodeluje pri sintezi in metabolnih procesih, je obdarjen s površinsko aktivnimi lastnostmi in je nepogrešljiv za genezo številnih encimov in koencimov za sintezo askorbinske kisline in nukleinskih kislin. Prav tako lahko poveča telesno toleranco za strupene snovi.
  • VITAMINI B (B1 B2 B6 B12) - skupina različnih snovi, sestavljenih iz vsaj 15 elementov, ki se kljub heterogenosti njihove molekulske strukture delijo glede na nekatere lastnosti: vodotopni, vsebujejo dušikov atom v svoji molekuli in opravljajo koencimsko funkcijo. Sodelujejo v najpomembnejših fazah vmesnega metabolizma, združeni s posebnimi načeli proteinske narave, tvorijo kompleksne encime, ki katalizirajo različne in temeljne reakcije presnove; zato so nepogrešljive snovi za metabolizem.
  • VITAMIN B1 - tiamin, razpršen v številnih zelenih rastlinskih tkivih in v številnih krmilih (otrobi, oves, ječmen, riževa luska), je povezan z vmesnim presnovo ogljikovih hidratov, spodbuja prebavo, uravnava delovanje srca in mišic, uravnava telo in ima analgetično delovanje proti neuritom.
  • VITAMIN B2 - riboflavin, razpršen v rastlinskem kraljestvu, v živalskih tkivih in proizvodih živalskega izvora (mleko, jajca in ribja moka). Regulira skupaj z drugimi snovni, proces celičnega dihanja, spodbuja rast, je nepogrešljiv za vizualno funkcijo in za optimalno delovanje živčnega sistema.
  • VITAMIN B6 - piridoksin, zelo pogost v hrani, zlasti pri pšeničnih otrobih, v stranskih proizvodih mletja, v živalski moki in semenskih klicih; preden jo uporablja organizem, se pretvori v piridoksal in piridoksamin, temeljne sestavine dveh koencimov. Posredujejo v encimskih reakcijah, v katerih se pojavijo transformacije aminokislin in prenos amino skupin (transaminazija). Domneva se tudi, da posreduje pri nastajanju protiteles v krvi in pri sintezi maščob iz aminokislin. Imenuje se tudi adermin, saj izvaja trofično delovanje na koži, ki preprečuje nastanek dermatitisa.
  • VITAMIN B12 - kobalamin, odsoten v zelenjavi, prisoten v jetrih, v različni hrani živalskega izvora (ribja moka, mesna moka in sirotka) in je del kompleksa APF (živalski proteinski faktor). To je najpomembnejši vitamin, bistven za rast in za hematopoezo; je bistvenega pomena za sintezo nukleinskih kislin s poseganjem v presnovo proteinov sinteze holina in metionina, ter zlasti v lipidih , ki katalizirajo različne encimske reakcije.
  • VITAMIN C - askorbinska kislina, ki je široko prisotna v zeleni zelenjavi, agrumih in kalilih, je termolabilna in jo je mogoče zlahka inaktivirati v prisotnosti oksidacijskih snovi. Je vodotopen vitamin z redukcijskimi lastnostmi in je biološko aktiven tako v redukciji kot tudi oksidaciji. Ima sinergistično vlogo v adrenalinu in je vključen v proizvodnjo kolagena s fibroblasti; deluje trofično na kapilarah. Uporablja se lahko tudi kot imunostimulant, ki pomaga k organski obrambi.
  • NIACINAMID - vitamin PP ali vitamin B3 ali pantotenska kislina je prisoten v zeliščih, senu in sestavinah koncentrirane krme (otrobi, moka itd.). Vitamin, ki postane del molekule CoA, ki opravlja funkcijo transporterja acilnih skupin v encimskih reakcijah β-oksidacije maščobnih kislin, v reakcijah sinteze maščobnih kislin in oksidacije piruvične kisline. Poleg tega določa acetilacijo holina, ki v obliki acetilholina predstavlja kemijski mediator pri prenosu živčnih impulzov na ravni sinapse med nevroni. Zato je vitamin, ki zavira oksidacijo beljakovin in lipidov, posledično pa zmanjšuje proizvodnjo prostih radikalov.
  • BIOTIN IN KALCIJ D-PANTOTENAT - vitamini, topni v vodi (Vitamin H in Vitamin B5), so prisotni v jajčnem rumenjaku, mleku in jetrih. Kot koencimi sodelujejo pri ustanavljanju encimov, ki katalizirajo različne reakcije presnove ogljikovih hidratov, lipidov in beljakovin. Opravljajo sintezo nenasičenih maščobnih kislin, tvorijo trofično delovanje na koži; zato imajo funkcijo podpiranja živčnega sistema, rasti in razvoja.


MIKROELEMENTI

Mikroelementi (imenovani tudi "naključni minerali") so brez energije in dušika, vendar so bistvenega pomena za krmljenje živali; poleg tega jih živali ne morejo sintetizirati (za razliko od drugih prehranskih načel), zato morajo biti v obroku prisotne v dovolj velikih količinah, da zadostijo potrebam. So zaščitna načela, saj igrajo pomembno vlogo pri nadzoru živalskega presnovka kot sestavin proste skupine številnih encimov. Poleg tega nekateri izvajajo aktiviranje encimov in vstopajo v genezo hormonov in vitaminov.


  • ŽELEZOV SULFAT HEPTAHIDRAT - eden najpomembnejših elementov v sledovih. Okoli 60-70% vsebuje hemoglobin, vendar zmerne količine vsebujejo mioglobin, v rezervnih organih, kot so jetra, vranica in kostni mozeg. Absorpcija se skoraj povsem pojavlja v dvanajstniku; v črevesnem epiteliju je konjugiran s proteinsko strukturo, ki tvori kromoprotein, imenovan feritin. Železo je povezano s prenosom kisika, tako da se veže na hemoglobin, natančneje na hem in citokrom ter intervenira pri nastajanju encimske jantarne dehidrogenaze. Zato spodbuja nastanek rdečih krvnih celic, ki zagotavljajo pravilno oksigenacijo vseh tkiv; spodbuja funkcijo jeter, prav tako igra vlogo pri odpornosti na bolezni in je bistvenega pomena za ohranjanje imunskega sistema.
  • SELEN - selen je bistven mineral, z minimalnimi koncentracijami opravlja delovanje in zmanjša učinke pomanjkanja vitamina E. Antioksidantno delovanje, ki ga izvaja selen, je posledica dejstva, da vstopi v sestavo encima glutation-peroksidaza, katere funkcija je odšteti presežek kisika s preprečevanjem nastanka peroksidov. Selen, element v sledovih je zato uporaben kot antioksidant, ker preprečuje proste radikale in ohranja elastičnost tkiv.
  • AMINOKISLINE KISLINE - Beljakovine (proteini) so kvaternarne snovi, ki vsebujejo C ogljik (51-55%), O kisik (21,5-23,5%), H vodik (6,5-7,3%), N dušik (15,5-18%) in majhne količine S žvepla (0,1-2,5%) in / ali P fosforja (0,1-1,5%), v nekaterih primerih pa tudi sledove želena Fe, bakra Cu in cinka Zn. So bistvene sestavine vseh celic. Poleg katalitične enzimske komponente in poleg plastične funkcije, regulirajo tudi kemične reakcije, ki potekajo v celici. S prehrambenega vidika prispevajo v vecji meri v primerjavi z drugimi prehranskimi elementi k ustvarjanju organizma in dobavi materiala za proizvodnjo (mleko, jajca, volna itd.). Zato živali potrebujejo ustrezno količino beljakovin s krmo; da bi obnovili spremenjeno energijsko bilanco kot posledico porabe, ki jo tkiva porabijo med vitalnimi dejavnostmi. Od hidrolize beljakovin bodisi encimsko bodisi s kislinami ali alkalijami, dobimo osnovne sestavine proteinov: aminokisline.

    Poznane so številne aminokisline, pogosto pa je najdenih le 23 hidrolizatov beljakovin. Kompleksne beljakovinske molekule, prisotne v tkivih v krožnih tekočinah, v rastlinah in živalih, vse tvorijo zelo veliko število različnih aminokislin in zato se približno 20 aminokislin, ki obstajajo v naravi. S medsebojno kombinacijo lahko povzročijo zelo veliko število beljakovin, od katerih imajo vsaka svoje značilnosti. Od 23 aminokislin, ki lahko sestavljajo najrazličnejše proteine, lahko živalski organizem sintetizira okoli 13 ne-esencialnih aminokislin, tudi iz neproteinskih substratov. Drugih 10-12 esencialnih aminokislin le ti ne morejo sintetizirati zato jih morajo zaužiti.
  • L-KARNITIN - ima osnovno vlogo prenosa osnovnih maščobnih kislin; brez maščobnih kislin L-karnitina ni bilo mogoče pretvoriti v energijo, ki je potrebna za normalne dnevne aktivnosti in pravilno delovanje imunskega sistema, zlasti pri zelo aktivnih živalih. Uporablja se tudi kot zaščita sklepov in v kardiocirkulatornih funkcijah (zlasti pri najpogostejših kardiomiopatijah in aritmijah).
  • L-GLYCINE – ne-esencialna aminokislina je najmanjša od 20 aminokislin, ki jih pogosto najdemo v beljakovinah. Je inhibitorni nevrotransmiter na ravni centralnega živčnega sistema; njegovo temeljno delovanje je regulacija motoričnih nevronov. Skupaj s argininom in metioninom sodeluje pri sintezi kreatina; opravlja tudi pomembne funkcije pri proizvodnji imunoglobulinov in protiteles.
    Zato ima glicin v organizmu več pomembnih funkcij: kot so sinteza proteinov, hemoglobina, protiteles in kolagena . Poleg tega, da opravlja bistveno nalogo kot nevrotransmiter, ima opravlja tudi funkcijo stimuliranja imunskega sistema.


RASTLINSKI EKSTRAKTI

V preteklosti je bilo poznavanje rastlin in njihovih učinkovitosti nujno potrebno za zdravljenje, saj so bile edina možna rešitev za zdravljenje bolezni. Sčasoma so se vsa zelišča (letne ali večne vrste) in rastline (drevesa in grmičevje), ki se uporabljajo v farmacevtskih laboratorijih imenovale "medicinske rastline". Danes so zelišča in zdravilne rastline tisti, ki se uporabljajo za ohranjanje zdravja in dobrega počutja ljudi in živali; mogoče jih je uporabiti kot kuhinjske začimbe, pri pripravi zeliščnih čajev ali pri delu s posebnimi postopki za proizvodnjo prehranskih dopolnil, veterinarskih, kozmetičnih in drugih izdelkov. Za vsako rastlino se uporablja del (list, cvet, seme, lubje, korenina itd.), ki se imenuje "zdravilo". Zdravilo vsebuje fitokompleks, to je nabor aktivnih sestavin, ki označujejo lastnosti rastline, ki jih ni mogoče reproducirati s kemično sintezo. Sinergično delo aktivnih sestavin fitokompleksa omogoča rastlini vrsto sodobnih akcij, ki jih posamezna komponenta nima.


  • SUH EKSTRAKT SPIRULINE (Spirulina maxima) - spirulina, znanstveno znana kot Arthrospira, živi predvsem v sladki vodi subtropskih območij. Ima modro-zeleno barvo, tipična spiralna oblika pa ji je dala ime. Se šteje za eno najbolj popolnih živil na planetu; Vsebuje vse bistvene aminokisline, 60% beljakovin in ima najvišjo koncentracijo beta-karotena, vitamina B12, železa in mineralov ter redke esencialne maščobne kisline GLA (gama-linolenske kisline). Sestavljena je iz številnih edinstvenih fitonutrientov, ki imajo funkcijo krepitve imunskega sistema (zmanjšanje tveganja okužb in avtoimunskih bolezni). S svojo bogastvom naravnih antioksidantov spodbuja celično zdravje; medtem ko vsebujoč klorofil pomaga razstrupljati telo. Glavna področja uporabe spirulinskih alg pri živalih so torej integracija v primeru bolezni, ki jih povzroča podhranjenost, za obnovo delovanja jeter, za zdravljenje razjed, za zmanjšanje alergijske občutljivosti in za razstrupljanje s težkimi kovinami . Spirulina je zagotovo koristna hrana v primeru anemije zaradi vsebnosti železa, vitamina B12, vitamina E, folne kisline in bakra. Upoštevati je treba tudi, da spirulina pomaga v stanjih bolezni ali po operacijah.
  • OZKOLISTNI AMERIŠKI SLAMNIK » Echinacea Angustifolia dc«. (suhi ekstrakt) - rastlina, znana po svojih imunostimulativnih in protivirusnih lastnostih, kar je še posebej koristno za spodbujanje imunske obrambe. Ima sposobnost aktiviranja fagocitnega delovanja limfocitov in krepitev specifičnega imunskega sistema. Vsebuje tudi flavonoide (kot so luteolin, kaempferol, kvercetin, apigenin); derivati kofeinske kisline (ehinakozid, klorogenska kislina), cikorična kislina, polieni, alkilamidi in eterično olje. Ehinakozid ima zlasti antibiotično in bakteriostatično delovanje, ki lahko zavira replikacijo bakterij, ki jih je težko nadzorovati. Ozkolisti ameriški slamnik daje rastlinskim kortikosimilom protivnetne lastnosti.
  • NAVADNI ŠIPEK » Rosa Canina« (prašek) - Izvlečki rastlinskih popkov imajo imunomodulatorne lastnosti, uravnavajo imunski odziv telesa. Majhni plodovi navadnega šipka veljajo za "naravne vire" vitamina C in zato prispevajo k krepitvi naravne obrambe telesa.
  • Astragalus membranaceus L. (koren, suh ekstrakt) - je znan po svojih imunostimulantnih, adaptogenih in detoksikacijskih lastnostih, ki so koristne za podporo imunskemu sistemu. Korenine astragalusa vsebujejo triterpene saponine, flavonoide, piogenične amine in polisaharide. Zlasti polisaharidi stimulirajo imunski sistem s krepitvijo naravnih obrambnih mehanizmov telesa. Vsebnost saponinov, prisotnih v rastlinskem kompleksu, daje rastlini hepatoprotektivno delovanje, saj njegov vnos ščiti jetra pred poškodbami, ki jih povzročajo kemikalije ali strupene snovi.


Navodila za uporabo

Tablete po 1 g
mačke povprečna teža 5 kg 1/2 tablete zjutraj in zvečer 7 dni zapored. Nadaljevati z 1/2 tablete na dan 20 dni.
psi do 10 kg 1 tableta zjutraj in zvečer 7 dni zapored. Nadaljevati z 1 tableto na dan 20 dni.
psi od 11 do 25 kg 2 tableti zjutraj in zvečer 7 dni zapored. Nadaljevati z 2 tabletama na dan 20 dni.
psi nad 26 kg 3 tablete zjutraj in zvečer 7 dni zapored. Nadaljevati z 3 tabletami na dan 20 dni.

Pakiranje:

MultiAdapt® prehransko dopolnilo za pse in mačke, 60 tablet po 1 gram.


Način uporabe:

Vmešati v dnevni obrok hrane ali per os glede na težo živali.



Več o produktu

Mnenja uporabnikov

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke